Notifications
Clear all

Тъжен Помен!

1,002 Posts
41 Users
0 Reactions
189.2 K Views
 ivo1
(@ivo1)
Posts: 504
Honorable Member
 

Е това вече незнам. За България важи. Има изброени компетентностите, професиите които можем да упражняваме. За Европата незнам.
Съжалявам че не дойде да се видим.

Ребята давайте жить дружно!

 
Posted : 24.10.2014 2:59
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Май, както набиха чивийте на Академика, същото се е случило и с Иво

Гоше , а малко по кротко го давай.Огледай се и виж ,че остана ти единствен да пишеш с такива клалификации.
Мен ме остави ,стар съм, пенсионер съм ,изкукуригал съм ,но поне от Иво имай малко задръжки .Ти го изкара, че няма акъл в главата да прецени дали има полза от такъв документ или не.Щом ходи няколко пъти до София и заедно с още десетина човека се е явил на изпит ,значи така е преценил и никой не му е набивал никакво канче.
Когато се майтапим и пишем лакардии е едно ,но когато нещата са сериозни вече и писането трябва да е сериозно. icon_rolleyes

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 24.10.2014 3:11
георги стоичков
(@reopr-coko)
Posts: 897
Prominent Member
 

Монтирам климатици от 12-13 години, до момента никой не ми е търсил диплома, сертификат, професионална квалификация или ,,валидиран" документ, та аз ли съм тъп и не мога да проумея за къв са ви тия кетапи дет както каза адаша ще висят по стените и ще прашясват icon_rolleyes Какво според вас би избрал клиента, човек който се е доказал през годините, като добър и коректен майстор, или тоя дето има една купчина сертификати висящи на стената ?

 
Posted : 24.10.2014 3:19
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Posts: 2253
Noble Member
 

Сега са на мода циркаджиите с плакат на НБС върху главата

 
Posted : 24.10.2014 3:31
Карл Маркс
(@kap-apkc)
Posts: 749
Prominent Member
 

Както се казва: "Вие ще дойдете на мойта, а не аз на вашата"

Битието - определя съзнанието!!!

 
Posted : 24.10.2014 10:51
 fbr1
(@fbr1)
Posts: 478
Honorable Member
 

Преди месец време, един комшия, жичкаджия със селскостопанско образование, работил наляво надясно по строежите, чиято жена от около година е мед. сестра в Германия, та идва и казва: "Ходих при нея, намерих си работа, но искат документ, намерих тук едно училище във Варна, ще ми издадат документ, но трябвало да направя презентации по няколко теми от ей този конспект. Направи ми, ще си платя" И ние нали сме свикнали да изпълняваме желанията на клиентите, му направих. Срещам го след няколко дни и го питам, дали му е свършила работа моята презентация. "Абе като отидох, той документа беше готов направен, пернаха папката без да я погледнат на един рафт, и ми дадоха дипломата" Та такива ми ти работи с тия документи, дето може да ни дотрябват след време.

 
Posted : 24.10.2014 10:54
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Абе всички се ежим като др.Стоичков докато не нагазим лука. После сме по кротки и от най кроткото животно.
Фикрет най добре го е описал случая. Виждате напоследък какво става с асансьорите. Падат, има жертви и първата работа на следователите е да проверят за техническата изправност и тя извършвана ли е от правоспособни техници.От къде на къде Стоичков може да бъде сигурен ,че не дай боже един монтиран от него климатик по някаква причина се запали и стане пожар в жилището.Почва се разследване ,кой , как откъде е този монтирал климатика . И като не представи документ, какво става тогава ??? Ама нямало да се запали , толкова климатици е сложил. Абе то и в страната казаха че имало над 800 000 асансьора ама паднаха два - три.Тъй че нека не си играем с огъня . А то тупурдията тук се вдигна защото инициативата за такъв курс е на НБС и трябва непременно да го оплюем . Ако курса беше проведен примерно от някакво училище то всички даже и Стоичков щяха да приветстват това нещо .
За това нека бъдем малко по реалистични в преценките си . icon_rolleyes

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 24.10.2014 12:02
masterrichi
(@masterrichi)
Posts: 205
Estimable Member
 

И ако утре умните глави на Европа измислят, че за да работиш такова нещо, трябва документ - аз съм спокоен. Нямам никакъв проблем.

Иво както е казал дедо поп "блажени са вярващите" не забравяйте всички че живеем в България страната на абсурдите и на корупцията тука всеки втори работи това за което не е учил, първо за да се случи нещо хубаво в тази държава трябва да се разстрелят публично всички депутати и после всички по веригата надолу и чак тогава можем да извърнем поглед към европа и да се учим от нея.За мен тези дипломи самото образование в професионалните училища ,не може един мебелист или който и да е да прочете някоя книжка и с един изпит и е готов техник и да се конкурира с тези които учат по тази специалност поне 5 години висше.Тука по нашия край що народ от ДПС си купиха дипломи от Варненския свободен университет и сега са по възлови постове в администрацията.Така ще стане и с тези кепати дето ги издават,завърилите студенти по специалности ще работят каквото намерят щото няма да могат да се вредят от тези с купените дипломи.Иво това няма нищо общо с теб,ти ако си кадърен поне още 10 пъти по толкова некадърници ще минат метър с тези кетапи.

skype/ masterrichi2222

 
Posted : 24.10.2014 12:31
 ivo1
(@ivo1)
Posts: 504
Honorable Member
 

За съжаление си прав. Живеем в Абсурдистан. Ама знам ли. То от имане глава не боли. Да стои. Като потрябва ще го имам. Дето се казва не съм дал една стотинка за него. Разхода е ходенето до София, но за това не съжалявам. Видяхме се с колеги и поговорихме.

Ребята давайте жить дружно!

 
Posted : 24.10.2014 12:38
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Райчо написа :

.Тука по нашия край що народ от ДПС си купиха дипломи от Варненския свободен университет и сега са по възлови постове в администрацията

Е точно тия думи показват и го кажи и на др.Стоичков ,че БЕЗ КИТАП НЕ МОЖЕ .
За да са на възлови места се иска документ. И Иво и останалите много правилно са постъпили като са се сдобили . Само ако знаеш колко българи работещи в Англия се изринаха това лято тук за книжки за професионалисти ,че без такава там не става . icon_e_biggrin

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 24.10.2014 12:49
masterrichi
(@masterrichi)
Posts: 205
Estimable Member
 

То тогава за какво им е на младите да си загубят 5 години следване и разходи,купуваш си една диплома и си готов.Нищо хубаво не ни чака.

skype/ masterrichi2222

 
Posted : 24.10.2014 14:12
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Искаш да кажеш че и Иво си е купил китапа вчера ??? icon_rolleyes

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 24.10.2014 14:15
masterrichi
(@masterrichi)
Posts: 205
Estimable Member
 

Искаш да кажеш че и Иво си е купил китапа вчера ??? icon_rolleyes

Точно Иво НЕ но това е вратичка от която ще се въсползуват доста некадърници по този начин се обезсмисля цялото образувание.Едно е да караш курс за фризъорство друго е за телевизионен техник.

skype/ masterrichi2222

 
Posted : 24.10.2014 14:43
masterrichi
(@masterrichi)
Posts: 205
Estimable Member
 

Видяхте какво стана когато човек няма опит с работа с боеприпаси в гръмналите заводи,и за една седмица обучение резултата е трагичен.

skype/ masterrichi2222

 
Posted : 24.10.2014 14:51
(@boiko)
Posts: 356
Reputable Member
 

...Точно Иво НЕ но това е вратичка от която ще се въсползуват доста некадърници по този начин се обезсмисля цялото образувание.Едно е да караш курс за фризъорство друго е за телевизионен техник.

Поредно доказателство, че курсове са необходими. icon_idea

Свободата на словото не освобождава индивида от отговорност за словото.
Skype: boikob

 
Posted : 24.10.2014 15:09
Page 60 / 67
Share: